-45- vetroň kategórie A3

30.05.2009 09:05

5.6.2009

Úúúúž je to uděláno, úúúúúž je to hotovo..... krídlo a výškovku som ešte 2x nalakoval, 1x napínacím, a 1x lesklým. Na krídlo som chcel nalepiť nápis "45", ktorý som vytlačil na papier na laserovke a chcel som nápis prilakovať...toto silno neodporúčam !!! vplyvom acetónu sa toner z papiera rozmaže ! Odporúčam na takéto jednoduché nápisy používať atramentovú tlačiareň. Nakoniec som to vyriešil tak, že som nápis "45" vyrezal a papier použil ako šablónu, a nápis som strekol čiernou fúkacou fixou. Prilakoval som štítok s kontaktami, v prípade uletenia modelu. Krídlo, výškovku a smerovku som potom jemne strekol fluorescenčnými sprejmi. Navŕtal som diery pre vlečný háčik, tentoraz tak, aby sa háčik dal posúvať podľa sily vetra a háčik som priskrutkoval skrutkami a maticami M3.

Priskrutkoval som časovač KSB, natiahol som niťové "lanovody", upevnil výškovku, krídlo a preskúšal som "mechanické funkcie"....teraz už model "len" treba zalietať.

4.6.2009

Tak som ešte 3x nalakoval krídlo a výškovku napínacím lakom a po každom vyschnutí som prebrúsil šmirgľom 600 a dal do šablóny. V hlavici trupu som vydlabal dieru pre časovač (uffff...trvalo to skoro hodinu), na smerovku som urobil pánty z diskety, páku z priesvitného CD, urobil som lože na výškovku a zhotovil a prilepil očká na vedenie silonov ku výškovke a smerovke.

3.6.2009

Zhobľovanie hlavice na hrúbku 12mm, prilepenie uhlíkovej trubky, navŕtanie dier pre drôty, nalakovanie krídel a výškovky zaponom, potiahnutie krídel a výškovky Modelspanom, vyrezanie, vybrúsenie a nalakovanie smerovky.

Nalakovanie krídla a výškovky napinákom a uloženie do šablóny.

2.6.2009

Dolepené stredové zosilnenie na výškovku a krídla, dolepené koncové preglejkové profily, vyvŕtané diery pre drôty krídla, nalakovanie 2x zaponom, vyrezanie a vybrúsenie hlavice trupu.

1.6.2009

Stavba postupuje...dolepil som do vzpätia druhé krídlo a za dve hodinky som urobil výškovku....

30.5.2009

Plánik na tento model som dostal od Milana Minárika. Navyše mi ho odporučil aj Mišo Hricinda, tak po neveľmi dlhom váhaní som sa rozhodol pre stavbu tohoto modelu.

Ako výzva bolo postaviť krídlo so zakrivením profilu dovnútra. Toto som ešte nestaval (zatiaľ som nevidel upútanca s takýmto profilom :-)))) ), takže bola to pre mňa novinka. Aj napriek mojej obave, stavba sa celkom fajne rozbehla. Za dva večery som postavil pravý a ľavý centroplán, mám už skreslené uši a výškovku.

V pôvodnom modeli sú použité uhlíkové lišty na nosník a odtokovku, ale kedže teraz toto nemám a nechce sa mi to zhánať, tak som stavbu pojal klasicky - balza a smrekové nosníky.

Späť

Diskusná téma: -45- vetroň kategórie A3

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Vyhľadávanie

(c) 2008,2009 Všetky práva vyhradené.