Kamenická termika RC V2

23.05.2009 10:19

Po xxx- rokoch sa na letisko do Kamenice nad Cirochou vrátila súťaž termických modelov kategórie RC V2. Zaujímavá súťažná kategória sa lietala na 4 kolá na troch štartoviskách.  Pracovný čas bol 10 minút a maximum bolo 7 minút. Hodnotila sa dĺžka letu a pristátie na určené miesto. Neočakával som nejaký super výsledok vzhľadom na to, že model som "zalietal" jedným hodom z ruky pred prvým kolom. Taktiež brašulle Štefan bol na tom rovnako, model sme dokončovali pred polnocou a po jednom hode z ruky taktiež išiel naostro do prvého kola. Štarovali sme na gumicuk, guma 25 metrov a silon okolo 100 metrov, odmeraný podľa silonu Mira Saláka...takže určite sme nedosahovali ani plnú možnú výšku.
Slabému výsledku (10-te miesto) dopomohlo aj taktizovanie, v posledom kole som letel dokonca na štyri štarty a potom som už nemal šancu ulietať dobrý čas. Bral som však túto súťaž ako základ na zalietanie modelu.

Pulsar 08 sa choval veľmi príjemne, presnému pristátiu dopomáha aj štvorservové krídlo (2 x krídelká, 2x klapka). Chce to však viac tréningu.

Súťaž spestrili aj dve televízie, ktoré som si dovolil pozvať a to Humenská televízia a Košická TV Naša.

Celková úroveň súťaže bola vysoká, 13 súťažiacich v tejto kategórii sa už dávno nezišlo...teším sa na ďalšie dve súťaže, ktoré sa uskutočnia ešte v tomto roku.

Späť

Diskusná téma: Kamenická termika RC V2

Dátum
Vložil
Titulok

Kamenica prežíva renesanciu...

Konečne začína sa na letisku v Kamenici nad Cirochou renesancia modelárských súťaži. Generácia, ktorá prežila svoju mladosť na letisku sa vracia aj ako súťažiaci, tak aj ako organizátori a to je veľmi, veľmi potešujúce. Ale najmä, že sa aj mladšia generácia sa začína zapájať. Verím, že keď prejde obdobie prepúšťania (!!!) a rodičia detí začnú zarábať toľko, aby sa mohli venovať činorodej práci....tak letiská ožijú mladou generáciou najmä na takýchto akciách.
Pozdravujem všetku modelársku generáciu "Letu zdar!" a modelárom zvlášť.
Arpi

Vyhľadávanie

(c) 2008,2009 Všetky práva vyhradené.