Moje rádiá

12.07.2008 08:39

Vysielač

 

15.3.2009

Stal som sa šťastným majiteľom vysielača Hitec Optic 6. Vymenil som ho, pretože staviam model, kde potrebujem 6 kanálov. Pôvodne som chcel kúpiť Hitec Eclipse, ale zaváhal som a tento vysielač sa u nas prestal predávať. Optica som kúpil hlavne preto, pretože mam systém výmenných VF modulov, čo v budúcnosti umožní jednoduchý prechod na 2,4 GHz.

Ako ma emailom upozornil Jozef Cíger, tak články LiPol sa možu vybiť až na hodnotu 3V (100% vybitie). Za pravdu mu dáva aj článok tu, takže nastavenie signalizácie poklesu napätia vo vysielači bude aj v prípade LiPol akupacku pracovať správne.

12.7.2008

Môj súčasný vysielač je Hitec Flash 5SX. Pásmo 35 MHz, kanál 77. Je bez úprav, originálny Akupack mi vydrží už len na hodinu lietania, tak som si objednal nasledujúci pack.

----------------------------------------------------------------------------------------

Toto teda neplatí !!!

 

Problémom môže byť, že signalizácia poklesu napätia začne pískať od napätia 9,6 V, pretože elektronika je nastavená na 8 článkov NiCd (NiHM). Počul som, že je možné preprogramovanie vysielača na hodnotu 11,1 V (trojčlánok LiPol), zatiaľ to budem riešiť sledovaním napätia na displeji a dávať pozor aby sa mi pack nevybil pod túto hodnotu.

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Prijímače

Mám zatiaľ 4 ks a to:

REX 5MPD

Corona RP8D1 s frekvenčnou syntézou

Corona RP4S1 s frekvenčnou syntézou

HiTec Feather 4 kanál

So všetkými som veľmi spokojný, žiadny ma zatiaľ nesklamal

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008,2009 Všetky práva vyhradené.